Mida tasub silmas pidada, kui vaja sõita võõra autoga?

Pidurdamine

  • Jäta liikluses olles piisavalt pidurusmaad. Kuna igal autol on olenevalt tema pidurisüsteemi värskusest, auto suurusest ning massist erineva tunnetusega piduripedaal, siis võta aega sellega harjumiseks. Hoia piisavat pikivahet ning järk-järgult tunneta, kui tundlik antud sõiduki piduripedaal on.

Kontrolli aeg-ajalt erinevaid vedelikke ning rehvirõhku

Kui Te rendite autot pikemaajaliselt (üle 7 päeva) on mõistlik visata pilk õlitasemele, klaasipesuvedelikule ning rehvirõhkudele enne, kui võtate ette pikema sõidu. Kuigi Amestic Autorent kontrollib enne väljastust mootoriõli, täidab klaasipesuvedeliku paagi ning paneb paika rehvirõhud, on pikema rendi puhul siiski oht, et olukord võib olla muutunud. Et teepeal ei tekiks stressirohket olukorda, siis tasub need kolm asja aeg-ajalt üle kontrollida.

Proovisõit

Kui Teil on plaanis pikem sõit (Norra, Saksamaale, Ukrainasse), siis tasub teha enne teeleasumist väike proovisõit. See aitab aru saada, kas antud sõiduk on piisavalt ruumikas, mugav ja ökonoomne, et selline reis ette võtta. Sedasi saate veenduda, et pikem sõit kulgeb ilma suuremate probleemideta ning ebamugavusteta.

Tee omale selgeks, kus miski asub

  • Ole sõites tähelepanelik. Eriti kehtib see sõites võõra autoga. Enne sõitmahakkamist tee endale kindlasti selgeks, kuidas toimivad suunatuled (osadel sõidukitel võib isegi see erineda), kuidas toimivad kojamehed (näiteks Chrysleritel ning Mercedes-Benz automarkidel on kojamehekang roolist vasakul, mitte paremal nagu enamikel), kus on vajalikud nupud kliima või konditsioneeri muutmiseks, kust on võimalik panna raadio valjemaks või vaiksemaks. Kui kõige kasutatavamate ja vajalikemate asjade asukoht autosalongis on selgeks tehtud, on kordades ohutum liiklusesse minna, kuna ei pea näiteks maanteel tugevas vihmas sõites otsima, kuskohast käivad tööle kojamehed. Kui sõidu ajal hakata midagi salongis otsima, kaob pilk sõiduteelt mitmeks sekundiks (sõites 90km/h läbib auto nelja sekundiga 100 meetrit).

Kütusekulu

  • Tutvu auto kütusekuluga. Kuigi enamikes riikides on tanklad pea et igal nurgal, võib maanteel siiski lähima tankla leida alles 100 kilomeetri kauguselt. Kui on pikem sõit plaanis, siis jälgi vahepeal oma kütusetaset ning hoia silmad lahti, kui kaugel on järgmine tankla. Tänapäeval on juba pea kõikides sõidukites näidik, mis annab Teile teada, kui kaugele antud kütusega veel sõita saab. Kui kütus hakkab vaikselt otsa lõppema, siis vältige teelejäämist ning tankige autot lähimas tanklas. Rendiautod antakse enamasti välja täispaagiga, mistõttu tuleb paak nii või naa täis tankida.